Oca 02

2018 YILI ASGARİ ÜCRET AÇIKLANDI

İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2018’de geçerli olacak asgari ücreti belirlemek üzere saat 14:00’de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda toplandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide SARIEROĞLU tarafından yapılan açıklamaya göre 2018 yılında asgari ücret, yüzde 14.2 artışla, brüt 2029, net 1.603 lira oldu.

TÜRK-İŞ Karara Muhalefet etti

TÜRK-İŞ Genel Eğitim Sekreteri Nazmi IRGAT ise Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) bir kişinin asgari geçim tutarı olarak hesapladığı bin 893 lira 90 kuruşu yeni yılda net asgari ücret rakamı olarak teklif ettiklerini anımsatarak, “Gelinen nokta itibarıyla yapılan artış, oransal olarak belki şey gibi görünüyor ama rakamsal olarak bizim beklentimize cevap vermediği için biz bu Komisyon kararına katılmıyor ve muhalefet ediyoruz.” dedi.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun işveren-devlet kesimi temsilcilerinin oy çokluğu görüşüyle belirlenen 2018 yılı asgari ücreti, Komisyonda işçi kesimi adına görev yapan (TÜRK-İŞ) temsilcileri bu rakama katılmamış ve muhalif kalmıştır.

İlk toplantısını 1 Aralık’ta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında, ikinci toplantısını 15 Aralık’ta TÜRK-İŞ Genel Merkezi’nde, üçüncü toplantısını 22 Aralık’ta Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu’nda (TİSK) düzenleyen komisyon, dördüncü ve son kez bugün saat 14:00’de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın ev sahipliğinde toplandı.

Kaynak: Türk-İş

Bu yazının kalıcı bağlantısı http://selulozis.org.tr/haber/2018-yili-asgari-ucret-aciklandi/