Nis 21

SELÜLOZ-İŞ’TEN AÇIKLAMA

Sendikamızın 30 yılı aşkındır yakından tanıdığı ve örgütlü olduğu Viking Kağıdı da bünyesinde bulunduran Yaşar Holding’e karşı kamuoyunda, özellikle de sosyal medyada başlatılan Boykot kampanyası sınırlarını aşarak linç kampanyasına dönüşmüştür.

Yaşar Holding hem bu ülkenin yerli kuruluşu olması sebebiyle hem de kendine bağlı şirketlerde sendikal örgütlenme ve işçi haklarına saygılı olması sebebiyle Türkiye’nin en önde gelen kuruluşlarından biridir. Holding yöneticilerinden birinin kişisel olarak kendi adına yaptığı açıklamalardan dolayı tüm grubu hedef göstermek ve linç kampanyası yürütmek, böylesine köklü, sendikal haklara duyarlı bir kuruma karşı yapılabilecak en büyük haksızlıklardan ve yanlışlardan biridir.

Yaşar Holding ayrıca kişisel olarak yapılmış bu açıklamadan sonra kurumsal olarak bir açıklama yayınlayıp; Sayın Selim Yaşar’ın görüşlerinin şahsi görüşleri olduğunu, söz konusu görüşlerin Yaşar Topluluğu ve Yaşar Ailesi’ni temsilen verilmediğini, toplumun tüm siyasi görüş ve partilerine eşit mesafede olunduğunu belirtmişlerdir.

Demokrasi gereği herkes fikirlerini özgürce açıklayabilme hakkına sahiptir ve kurumsal olarak yapılmayan açıklamalar kişinin kendisini bağlar. Ayrıca her türlü kesimi ayrıştırıcı ve dışlayıcı dili bırakıp, birleştirici ve kapsayıcı bir tutum sergilemeye ve haksız şekilde yürütülen bu kampanyanın bitirilmesine çağırıyoruz.

Bu yazının kalıcı bağlantısı http://selulozis.org.tr/haber/seluloz-isten-aciklama/