Eyl 09

Hayat Kağıt İşçilerinin Gerçekleştirdiği Eylem Ulusal ve Yerel Basında Geniş Yer Buldu

Çorum’da kurulu bulunan Hayat Kağıt ve Enerji A.Ş. işçilerin atılmalara karşı gerçekleştirdiği eylem hem ulusal basında hem de yerel basında geniş yankı uyandırdı. Eylem ve Basın Açıklamasının videosunu ve basında yer alan haberleri aşağıda görebilirsiniz.


Çorum’da Eşten Atılan 70 İşçi Eş ve… paylaşan: haberler
Hürriyet;

Çorum’da işten çıkarılan 70 işçi eş ve çocuklarıyla eylem yaptı
57d15a63eb10bb111c6445df

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Çorum’da işten çıkarılan 70 işçi eş ve çocuklarıyla eylem yaptı

Yusuf ÇINAR / ÇORUM, (DHA) – ÇORUM’da bir kağıt fabrikasında işten çıkarılan 70 kişi, eşleri ve çocuklarıyla birlikte eylem yaptı.
Çorum’da bir kağıt fabrikasında çalışan ve sendikaya üye oldukları iddiasıyla işten çıkarılan 70 işçi, bugün Çorum’un Gazi Caddesi Hürriyet Meydanı PTT önünde eşleri ve çocuklarıyla birlikte eylem yaptı. Selüloz-İş Sendikası Genel Eğitim Sekreteri Aydın Parlakkılıç, Belediye-İş Sendikası Çorum Şube Başkanı Mehmet Şen, Selüloz-İş Sendikası İl Temsilcisi İbrahim Karaman’da eyleme destek verdi. Selüloz-İş Sendikası Genel Eğitim Sekreteri Aydın Parlakkılıç yaptığı açıklamada, daha önce de Çorum’da buna benzer bir mücadele verdiklerini belirtere şöyle dedi:
“Daha önce yine böyle bir mücadele verdik ve kazandık. Bu mücadelemizde de başarılı olacağız. Hakkımız olanı elde edinceye kadar durmayacağız. Bayram öncesi insanın işsiz kalması kadar kötü bir şey yoktur. Bizler sendika olarak arkadaşlarımızın yanındayız. Bu mücadeleyi bırakmayacağız. Bayramdan önce de arkadaşlarımıza kumanya hazırlayıp kendilerine teslim edeceğiz. Bizler Çorum’daki sanayi odası, ticaret odası ve valimizden bu konuya el atmalarını istiyoruz.”

Milliyet;

İŞTEN ÇIKARILDIKLARINI SMS’LE ÖĞRENEN İŞÇİLER ÇOCUKLARIYLA EYLEM YAPTI

miiii

Çorum’da faaliyet gösteren bir kağıt fabrikasında çalışırken iş akitlerinin feshedildiği SMS yoluyla bildirilen 70 işçi çocuklarıyla birlikte eylem yaptı.
Hürriyet Meydanındaki eyleme sendikalar da destek verdi. Eylem sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’a sesi titreyerek seslenen Begüm Elisert adlı küçük kız, bayram öncesi babasının işten atıldığını belirterek, “Sizler bayram sevinci yaşarken bizlerin evinde hüzün var” dedi.
Önümüzdeki günlerde okulların açılacağını hatırlatan minik Begüm, “Okullar açılacak. Bizlerin defterini, kalemini kimler alacak. Bayram harçılıklarını kimler verecek. Değerli büyüklerimiz nolur babalarımızı işten atmayın, bizleri mahsun bırakmayın. Biz babalarımızın işe dönmesini istiyoruz. Tek temenni dilek ve isteğimiz budur” ifadelerini kullandı.
Belediye İş Çorum Şube Başkanı Mehmet Şen de, hiçbir gerekçe gösterilmeksizin sadece SMS yoluyla iş akidleri feshedilen 70 işçinin 9 gündür onurlu mücadelelerini sürdürdüklerini belirterek, “70 arkadaşımızın bayram öncesi kapının önüne konulması üzücüdür. Burada evlatlarımız, çocuklarımız var. Pankartları okuyunca insan duygulanıyor. Okullar açılacak çantasını, defterini kim alacak. Kurban paralarını, çocuklarımıza harçlığı kim verecek. Bu arkadaşlarımız hiçbir gerekçe gösterilmeden kapının önüne konuldu” diye konuştu.
Siyasilere, işçilere sahip çıkılması için çağrıda bulunan Şen, fabrikanın, şirketin çeşitli maddi sıkıntıları da olabileceğini belirterek siyasilerden işverenlerle görüşerek fabrikanın bacasının tütmesi adına yapılabilecek ne varsa yapılmasını istedi. İşçilerin amacının bağcıyı dövmek değil, üzüm yemek olduğunu anlatan Şen, “Hiçbir arkadaşımız o fabrikanın kapanmasını, kapısına kilit vurulmasını istemiyor. Buradaki arkadaşlarımız, işini de seviyor, ülkesini de seviyor bayrağını da seviyor. Tek amaçları var arkadaşlarımızın sadece burada ekmeklerini kazanabilmek. O fabrikanın bacasının tütmesidir” şeklinde konuştu.
“Sendika olarak işçilerimizin yanındayız”
Selülöz İş Sendikası Genel eğitim Sekreteri Aydın Parlakkılıç da, bütün çalışanların işini geri istediğini ve çalışmak istediklerini ifade ederek, “Bayram öncesinde işçi arkadaşlarımız kapının önüne kondu. Tahammül edemediğimiz şey budur. Bayram öncesi insanların işsiz kalması kadar kötü bir şey yoktur. Sendika olarak işçilerimizin yanındayız. Bu mücadeleyi sonuna kadar takip edeceğiz. İşverenle de görüşmek istiyoruz. Siyasiler bu olayın bilince haberler ver. Gerekli girişimlerde bulundu. Siyasilerin buna çözüm bulmasını istiyoruz. Ticaret ve Sanayi Odası ile Valiliğimiz buna el atmalı. Burada 500 kişi çalışıyor. Bu olaydan 5 bin kişi etkilenecek. Valilik, Ticaret ve Sanayi Odamız bunu dikkate alması gerekiyor. Çocuklarımızın geleceği var burada” dedi.
Selülöz İş Sendikası İl Temsilcisi İbrahim karaman, çalıştıkları fabrikanın kapanmasının başta aileleri olmak üzere, esnafları olumsuz etkilediğini ve ülkeye sağladığı katmadeğeri sağlayamaz olduğunu söyledi. Yaşanan süreçte işçilerin hiçbir suçu olmamasına rağmen işverenlerin bir araya gelerek taşın altına ellerini koymamasından dolayı faturanın kendilerine kesildiğini savunan Karaman, bunun sonucunda Kurban Bayramı önce kurban edildiklerini öne sürdü.
Çocuklarına harçlık veremediklerini, ’baba bizlere bayramlık alacak mısın? Okula gidecek miyim?’ sorularına cevap veremez hale geldiklerini anlatan Karaman, “Bu sorulara cevap verecek var mıdır? Endişemiz şudur ki domino taşları gibi 500 kişinin çalıştığı fabrikanın bağlı bulunduğu grubun diğer fabrikalarında da bu olumsuz tablodan etkilenmesidir. Böyle bir ortamda evine ekmek götürme derdinde olan işçilerin arasından çıkan TBMM İdare Amiri Salim Uslu’ya sorunlarımızı ilettik. Durumu Başbakanımız ve ilgili bakanlıklara iletmiştir. Başbakanımızın Diyarbakır ziyaretinde de sanayicilere ve çalışanlara destek vereceği yönündeki açıklamaları kuruyan umutlarımızı yeniden yeşertmiştir” şeklinde konuştu.

Diğer medya kuruluşlarında yer alan haberlere ulaşabilmek için de aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz;

http://www.haberler.com/

http://www.gazeteekonomi.com/

http://m.34volt.com/

http://www.palo.com.tr/

http://www.corumaktif.com/

http://www.corumhakimiyet.net/

http://www.herihaber.net/

http://www.corumhaber.net/

http://www.dailymotion.com/

http://www.bursadabugun.com/

http://www.aydincinar.com/

 

Bu yazının kalıcı bağlantısı http://selulozis.org.tr/haber/hayat-kagit-iscilerinin-gerceklestirdigi-eylem-ulusal-ve-yerel-basinda-genis-yer-buldu/