Eki 31

CUMHURİYETİMİZİN 93. YILI KUTLU OLSUN

yw2lkgmocnl6TÜRK-İŞ Yönetim Kurulu, Cumhuriyetin 93 yılı münasebetiyle bir mesaj yayınlamıştır.
Türkiye Devleti’nin yönetim biçiminin Cumhuriyet olması ile Türk Halkı, kendisini yöneteceklerini seçebilme hakkına sahip olmuştur. Cumhuriyetin temelinde demokrasi ve adalet vardır. Cumhuriyet din, dil, ırk, renk ayrımı gözetmeksizin herkese eşit davranılmasını öngörmekte ve bu hakları koruma altına almaktadır. Cumhuriyet’e göre herkes hürdür, hiç kimse başka birinin haklarına, özellikle yaşama hakkına tecavüz edemez. Hiç kimse başka birinin kölesi değildir. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın ilanı, bir millet olmanın, aynı geçmişe sahip olarak birlikte geleceği oluşturmak yolunda ilk adımın atıldığı gün olarak coşkuyla kutlanmaktadır.

Büyük Önder Atatürk’ün Cumhuriyeti biz kurduk, onu sizler yaşatacaksınız” ifadesi doğrultusunda, devraldığımız emaneti, var olan tüm zenginlikleri çoğaltarak yarına taşımak, bu ülkede yaşayan her vatandaşın görev ve sorumluluğudur.

Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını, kanlarıyla, canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi, gazilerimizi saygı ve minnetle anıyor; Aziz Milletimizin Cumhuriyet Bayramı’nı en içten dileklerimizle kutluyoruz.

Kaynak: Türk-İş

Bu yazının kalıcı bağlantısı http://selulozis.org.tr/haber/cumhuriyetimizin-93-yili-kutlu-olsun/