Haz 07

Yargıtay’dan işçi aleyhine karar: Patrona pinti, cimri demek tazminatsız atılma nedeni!

Arkadaş sohbetlerinde patronu için ‘cimri, pinti’ ifadelerini kullanan işçi, tazminatsız şekilde kapı önüne konuldu. Mahkeme ‘tazminatı ödenmeli’ dedi, ancak kararı bozan Yargıtay patronu haklı buldu.

İHA’nın haberine göre işçi, iş sözleşmesinin haksız olarak feshedildiğini belirterek Bursa 2. İş Mahkemesi’nde dava açtı. İşçi, kıdem ve ihbar tazminatları ile fazla çalışma, hafta tatili, yıllık izin ve genel tatil ücreti alacaklarını talep etti. Mahkemede savunma yapan davalı patron ise davacı işçinin işyerinde yasak olmasına rağmen gizli oturumlar açarak yazdığı e-maillerde şirket sahibi hakkında ‘cimri, pinti’ gibi kelimeler kullandığını ve küfrettiğini iddia etti. Mahkeme ise davacının yazışmalarda kullandığı küfürlü ifadelerle ilgili yapılan ceza yargılaması sonucunda beraat ettiğine dikkat çekerek, işçiye tazminat ödenmesi gerektiğine hükmetti.

Yargıtay: İşveren haklı
Karar temyiz edilince devreye giren Yargıtay 9. Hukuk Dairesi ise ipatronu haklı buldu. Kararda, “Davacı tarafından davalı şirketin sahibine ‘cimri, pinti’ gibi hakaret içeren e-mail kayıtları nedeniyle davacının iş akdinin işverence feshinin haklı olduğu anlaşılmaktadır. Davacı hakkında görülen ceza yargılamasında verilen beraat kararının hukuk hâkimini bağlamayacağı gözetilmeden, kıdem ve ihbar tazminatı taleplerinin reddi yerine kabulü hatalıdır. Kararın bozulmasına oybirliğiyle karar verilmiştir” denildi.

Kaynak: Birgün

Bu yazının kalıcı bağlantısı http://selulozis.org.tr/haber/yargitaydan-isci-aleyhine-karar-patrona-pinti-cimri-demek-tazminatsiz-atilma-nedeni/