Eyl 11

ATALAY KOCAELİ İL BAŞKANLARI İLE BİR ARAYA GELDİ

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergun ATALAY, Kocaeli il temsilciliğimiz bünyesindeki sendikalarımızın şube başkanlarıyla İzmit’te bir araya gelerek çalışma hayatı ve ülke gündemine dair açıklamalarda bulundu.

BİZ ORADA FABRİKAYI ALMAK İSTEMİYORUZ

Atalay, “Uzun zamandır süren Gebze Flormar’da 140 arkadaşımızın iş hakkı feshedildi. Uzun zamandır orada eylem var. Yaptığınız eylem kanunsuz eylemdir denildi. İşveren bölgedeki insanlardan güç alarak eylemin son bulmasını istiyorlar. İşyerine de çalışanlara da zarar veriliyor. İnatlaşmanın hiçbir faydası yok. Biz orada fabrikayı almak istemiyoruz. Hakkımızı istiyoruz” dedi.

 

ŞU ANA KADAR BU MESELENİN ÇÖZÜLMESİ LAZIM

Atalay, “Ben yaptım oldu, istediğimi alır istediğimi atarım bakış açısı doğru değil. Birazdan orasıyla ilgili Vali beyle durum değerlendirmesi yapacağız. Bu inatlaşmadan bir an evvel vazgeçmek lazım. Kış geliyor. Okullar açıldı. Yeterince mağdur oldular. Bunun hesabını Allah da sorar kul da sorar. Şu ana kadar bu meselenin çözülmesi lazım. Üniversite ile ilgili sıkıntımız var. Orada 3 dönemdir üyelerimizin toplu iş sözleşmelerinden doğan hakları Rektör bey tarafından para yok denilmiş ve en sonunda ödeme yapılmayacağını beyan etmiş, yargı yolunu göstermiştir. Üniversiteler, bu ülkede kanunları yazan kurumlardır. Ama kanunu çiğniyorlar. Oradaki çalışan arkadaşlarımızın hakları verilmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

 

İŞVEREN KRİZİ FIRSATA DÖNÜŞTÜRMEMELİ

Ekonomik sorunlarada dikkat çeken Atalay, “Dolar yükseldi. Bir ateş yanıyor. Bazı işverenlerimiz bu krizi fırsata dönüştürmemeli. 2 aydır KİT’lerde de kadroya geçilmesi ile ilgili bir çalışma yok. TÜRK-İŞ Türkiye Cumhuriyeti’nin ülkenin birliğinden bütünlüğünden yanadır. İşyerlerimiz bizim evimiz gibi, babamızın malı gibidir. Patronun üzerine ne düşüyorsa biz de haklarımızı talep ediyoruz. Kriz başladığından beri Çalışma Bakanlığı ne kadar işçi çıkardı? Bu rakamalar bizde yok. Bunu açıklamasını bekliyoruz” konuştu.

Kaynak: Türk-İş

Bu yazının kalıcı bağlantısı http://selulozis.org.tr/haber/atalay-kocaeli-il-baskanlari-ile-bir-araya-geldi/